on 29 Eylül 2016 Perşembe

Sakal ve Bıyık Neden Önemli?

Sakal ve bıyık yüzyıllardır her kültür için erkekliğin sembolü ve erkekleri, kadın ve çocuklardan ayıran en belirgin özellik olarak sayılmıştır. Sakal erkekler için sadece yüzde çıkan kıllardan çok sakal serumu daha öte bir anlam taşımakta, psikolojik, sosyal ve estetik açıdan değerlerler yüklenmiştir. 
Kimi erkeğe göre dış görünüşlerinde oynayabilecekleri ve böylelikle değişik imajlara bürünebilecekleri bir nevi "değişim aracı" ya da "erkeklerin makyajı"; kimilerine göre daha çekici olmalarını sağlayan ve özgüven veren; kimilerine göre dünya görüşlerinin ya da dini inançlarının bir simgesi ya da gereği ; kimilerine göre karizma; kimilerine göre çocukluktan erkekliğe geçişin ispatı; kimilerine göre kadınlar tarafından beğenilme nedeni; kimilerine göre daha olgun görünebilmenin çaresi; kimilerine göre erkek olmanın kayıtsız şartsız gereği.. Ama her şekilde erkeklerin kendilerini ifade etmelerinin en önde gelen aracı. 

Eğer hormonal bir durum sözkonusu değilse ve genetik olarak da ailesinde yeteri miktarda sakal olmasına rağmen kendisinde sakal miktarı yetersizse, az , seyrek, zayıf ve güçsüz ise o bölgedeki kıl köklerini canlandıran, miktarını arttıran kalitesini kuvvetlendiren canlandırma işlemleri yapılabilir.